Inloggning

Kontaktuppgifter

PIF Skidsektionen

Patrick Johansson
tfn 040 7655780
ordforande.pargasifskiteam@idrott.fi

Aktuellt

Tillbaka

Över tusen skidåkare hade i år samlats på Lugnets skidstadion i Falun, Sverige, för att delta i Lilla skidspelen. Så även en liten trupp skidare från Piffen som fick åka hem med två bronsmedaljer genom Jonathan Virta i H10 och Ronja Westerlund i D13.

av Malin Johansson den 31.03.2019
(läst av 311 besökare)

Lyckad helg i Falun för Piffen

Det blev en fin avslutning på skidsäsongen för de Piffare som deltog i helgens skidtävlingar i Falun. Lördagens normaldistander bjöd på ett utmanande väder med ösregn på eftermiddagen och mycket blöta spår. Det utmanande föret störde inte Jonathan Virtas framfart i spåret då han lyckades knipa brons i H10 bland ett stort startfält. Likaså blev det brons för Ronja Westerlund i D13 då hon slutade på delad tredje plats bland drygt 40 startande flickor. Fina prestationer blev det också för piffens övriga juniorer då Amos Korin var fjärde i H11, Theresia Johansson var 11:e i D11, Rebecca Nyberg 12:e och Rebecca Backholm 22:a i D12, Benjamin Virta 25:e och Linus Korin 29:e i H13.

Piffens äldre juniorer klarade sig också bra bland alla svenskarna i spåret och Andréa Nyberg tog en fin femte plats i D14 och klubbkamraten Emilia Johansson var 14:e. Marius Ducander slutade på en 30:e plats i H15. Wilma Westerlund i D17-18 hade inte turen på sin sida då hon genast i början av sitt 10-kilometers lopp åkte ut i en kurva och fick ta av sig skidorna för att kunna fortsätta loppet. Trots det gjorde hon ett bra lopp och slutade på en 15:e plats. I damklassen var Malin Johansson 5:e.

Söndagen i sin tur bjöd på strålande solsken och stämningen var på topp på Lugnets skidstation då parsprintstafetterna inleddes tidigt på morgonen. Flera av Piffens lag hade medalj inom räckhåll och kämpade hårt om placeringarna. Amos Korin och Jonathan Virta tog en fin fjärde plats i H11 liksom Ronja Westerlund och Rebecca Nyberg i D13. I D12 var Theresia Johansson och Rebecka Backholm 10:e, Benjamin Virta och Linus Korin 15:e i H13 och Emilia Johansson och Andréa Nyberg 7:e i D14.

 

 

Kalender

Inga händelser på kommande

 

Våra sponsorer

 

Paroc